Steiger & zo                                                       

Handgemaakte meubelen

Onderhoud tips

Onderhoud

Onze steigerhouten meubelen worden geproduceerd uit zo goed mogelijk geselecteerde steigerplanken, waardoor een product ontstaat dat leeft. De uiterlijke kenmerken hiervan zijn lichte kleur en nerfvariaties. Steigerhout kan reageren op vocht en temperatuur verschillen. Scheurtjes en naadwerkingen kunnen en mogen om deze redenen optreden en verminderen niet de waarde van het product. Om dat dit bij steigerhout niet te voorkomen is, kunnen wij dit niet als klacht in behandeling nemen.

Onderhoudstips

  • Bescherm uw meubelen tegen direct zonlicht.
  • Plaats massief hout nooit direct naast een warmtebron  (houtkachel,allesbrander etc).
  •  Onder invloed van licht zal de kleur van uw meubel donkerder worden. Het is dus aan te raden om decoratie en tafelkleedjes geregeld van plaats te veranderen zodat uw meubel egaal kan bijkleuren.
  •  Kou, warmte en droogte kunnen er de oorzaak van zijn dat steigerhout gaat `werken`. Bij een te droge lucht gaat het hout krimpen en kunnen er kleine scheurtjes ontstaan, zodra de luchtvochtigheid toeneemt trekken deze weer dicht maar blijven zichtbaar. Zorg dus voor een constante luchtvochtigheid met luchtbevochtigers indien nodig.
  • Hout is gevoelig voor vocht, bij het morsen van vloeistoffen deze zo spoedig mogelijk verwijderen
  •  Plaats nooit warme voorwerpen rechtstreeks op massief hout. Waxine lichtjes, warme pannen kunnen kringen veroorzaken in houten oppervlakten.
  • Plaats uw steigerhouten meubel of tuintafel niet op een vochtige plaats. Zet uw tuinmeubels het liefst juist zo open mogelijk neer, zodat wind en zon het hout droog kunnen houden. Plaats het meubel iets van de grond, zodat de wind er doorheen kan. U zult merken dat uw buitenmeubilair hierdoor nog langer meegaat.
    • Een waterdichte coating voor steigerhout is niet aan te raden. De ruwe structuur die het steigerhout eigen is maakt dit erg moeilijk. Wel kunt u het hout behandelen met white wash, beits- olie of grey wash beits. Wij kunnen voor u uw meubelen behandelen met een white, grey of antraciet wash.